ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

Είναι γεγονός ότι στον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών και ειδικότερα στην αισθητική ιατρική και τη θεραπεία της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας (αποτρίχωσης) με Laser, ο ανταγωνισμός και η λογική του marketing έχει εισχωρήσει στην καθημερινή πρακτική, συχνά με θύμα τον ασθενή πελάτη.

Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζουμε κάποιες αλήθειες, ώστε να κάνουμε πάντα τη σωστή επιλογή.

1) Ο εφαρμοστής: 
κανονικά και σύμφωνα με το νόμο, η εφαρμογή του Laser θα πρέπει να γίνεται πάντα υπό τη στενή επιτήρησή του ειδικού στο δέρμα Ιατρού, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να εξετάζει πριν τον ενδιαφερόμενο και να δίνει οδηγίες στο προσωπικό για τις κατάλληλες παραμέτρους του μηχανήματος. ανάλογα με το είδος της τριχοφυΐας, τον τύπο του δέρματος κάθε ανθρώπου, κλπ.

Μόνον έτσι επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό εξατομικευμένο αποτέλεσμα, με ασφάλεια σε ΛΙΓΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ.

2) Το μηχάνημα:
 Πολλές φορές συγχέονται τα μηχανήματα Laser με αυτά της φωτόλυσης/παλμικού φωτός. Συγκεκριμένα αναφέρονται σαν Laser μηχανήματα φωτόλυσης, αφού είναι δύσκολο για κάποιον να καταλάβει τη διαφορά. Πρόκειται για διαφορετική τεχνολογία, με τελείως διαφορετικά αποτελέσματα. 

Τα μηχανήματα Laser Alexandrite εκπέμπουν πολύ ισχυρής έντασης μονοχρωματική δέσμη, με αποτέλεσμα ο στόχος τριχοθυλάκιο να πλήττεται πιο αποτελεσματικά.

3) Η αναζήτηση του φθηνού "πακέτου": 
Τελικά, όπως πολλές φορές στον τομέα της προσφοράς υπηρεσιών, κάποιες φορές η έρευνα αγοράς με μόνο κριτήριο το κόστος και όχι την ποιότητα, δεν αποδεικνύεται μακροπρόθεσμα η πιο συμφέρουσα λύση. Φυσικά και κάποιος θα πρέπει να ψάχνει, να ρωτά και να βρίσκει την οικονομικότερη πρόταση και στο θέμα της αποτρίχωσης, αφού όμως εξασφαλίσει κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά που καθιστούν την υπηρεσία αυτή ασφαλή και πραγματικά (και όχι πλασματικά) συμφέρουσα:

α) Να βεβαιωθεί για το είδος του μηχανήματος ότι είναι πραγματικό Laser (μπορείτε να αναζητήσετε την ένδειξη Laser Alexandrite στο μηχάνημα).

β) Να ζητήσει να το ρυθμίζει και να είναι παρών, ο ειδικός στο δέρμα (όχι ανειδίκευτος) ιατρός.

γ) Να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας, το μηχανισμό δράσης και τα πραγματικά αναμενόμενα αποτελέσματα.

δ) Ν’ αποφύγει τις εμπορικές συμφωνίες συμβόλαια πακέτα, αφού είναι έτσι φτιαγμένα που σπάνια αποβαίνουν σε πραγματικό όφελος του καταναλωτή. Εξάλλου, τ’ αποτελέσματα μιας επεμβατικής ιατρικής πράξης, έστω και αισθητικής, δύσκολα μπαίνουν σε "καλούπια" και δεν "πωλούνται με το κιλό".

ε) Τέλος, ο καθένας θα πρέπει να έχει μια καλή σχέση με τον ιατρό στον οποίο εμπιστεύεται το δέρμα του: Να του εμπνέει εμπιστοσύνη, επαγγελματισμό, να έχει σύγχρονη επιστημονική κατάρτιση, να εξηγεί και να λύνει τυχόν απορίες αφιερώνοντας χρόνο. Οι συνθήκες του ιατρείου θα πρέπει να είναι κατάλληλες, το περιβάλλον καθαρό και να εφαρμόζονται πάντα ειδικά γυαλιά για προστασία των ματιών


ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
Παντελής Σουβατζίδης
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Ειδικευμένος στην Πανεπιστημιακή Δερματολογική κλινική της Siena Ιταλίας και στις ΗΠΑ Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ

Ερμού 75 (Πλατεία Αγ. Σοφίας)Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310242033, Fax: 2310242033