ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ «TUMESCENCE» (ΔΙΟΓΚΩΤΙΚΗ)

ΠΟΤΕ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ Η ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ;
Η λιποαναρρόφηση είναι αποτελεσματική κυρίως για την απώλεια τοπικά συσσωρεμένου λίπους που δεν φεύγει με άσκηση ή δίαιτα. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος. Θα πρέπει να συνδυαστεί με σωστή δίαιτα και σωματική άσκηση, ώστε τα αποτελέσματα να είναι άριστα και μόνιμα.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος υπάρχει συσσωρεμένο λίπος. Οι συνήθεις περιοχές σε μεσογειακού τύπου άντρες και γυναίκες είναι η κοιλιά, το στομάχι, οι γοφοί, τα πλάγια των μηρών (τα ψωμάκια) και η έσω επιφάνεια των μηρών. 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ “TUMESCENCE”; 

Η λιποαναρρόφηση με την τεχνική “tumescence” περιγράφηκε και αναπτύχθηκε από τον δερματολόγο Jeffrey Klein το 1990. Έκτοτε έχει τελειοποιηθεί και εφαρμοστεί σε εκατομμύρια ανθρώπους (περίπου 300.000 επεμβάσεις τον χρόνο στις ΗΠΑ) με ασφάλεια από δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς. 

Σήμερα αποτελεί την πιο ασφαλή και διαδεδομένη αισθητική επέμβαση στον κόσμο. Αυτή η νέα μέθοδος συνίσταται στην έγχυση αρχικά μέσα στο λίπος διαλύματος τοπικού αναισθητικού, τοπικών αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων και φυσιολογικού ορού και κατόπιν στην αναρρόφηση του τοπικού λίπους. 

Η χρήση αυτής της συγκεκριμένης τεχνικής επιτρέπει την αφαίρεση τόσο των επιφανειακών, όσο και των εν τω βάθει στρωμάτων λίπους με ελάχιστη ενόχληση, άμεση ανάρρωση, άψογα αισθητικά αποτελέσματα και ασφάλεια, σε συνθήκες ενός καλά εξοπλισμένου ιατρείου. Το αποτέλεσμα είναι βελτίωση του περιγράμματος του σώματος και εξάλειψη των έντονων καμπύλων 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ; 

Με αυτή την τεχνική με τοπική αναισθησία επιτυγχάνονται: ελάχιστη απώλεια αίματος (δεν χρειάζεται μετάγγιση αίματος όπως στην κλασσική μέθοδο), λιγότερα πρηξίματα και μελανιές, ομοιομορφία στο τελικό αποτέλεσμα και γρήγορη ανάρρωση. Η τεχνική αυτή έχει σχεδιαστεί κατάλληλα και είναι εξ ορισμού μια διαδικασία που γίνεται σε ιατρείο με απόλυτη ασφάλεια. Συνεπώς, πιθανά προβλήματα που σχετίζονται με νοσηλεία σε κλινική, γενική νάρκωση, φάρμακα αναισθησίας κλπ αποφεύγονται. 

Επιπλέον, ο ασθενής σε όλη τη διάρκεια της μικροεπέμβασης είναι ξύπνιος, συνεργάζεται με τον ιατρό, σηκώνεται και στέκεται όρθιος, κάτι που βοηθάει ιδιαίτερα τον ιατρό ώστε να διορθώσει ενδεχόμενες ατέλειες και να επιτύχει τέλειο αποτέλεσμα με συμμετρία, ομοιομορφία σε συνθήκες πραγματικής βαρύτητας. 

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ; 

Αμέσως μετά την επέμβαση οι ασθενείς αισθάνονται κατά κανόνα καλά, χωρίς αίσθηση ναυτίας ή ζάλης, μπορούν (και συνιστάται) φεύγοντας από το ιατρείο να περπατήσουν για 10-20 λεπτά τουλάχιστον. Μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους, εφόσον είναι εργασία γραφείου, μετά από 2 μέρες, ενώ μπορούν να αρχίσουν φυσική δραστηριότητα (γυμναστήριο κλπ) μετά από 5-6 μέρες.

ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ;

Εφόσον το επιθυμεί ο ασθενής, το λίπος που αφαιρείται, μετά από κατάλληλη επεξεργασία πλυσίματος και απομάκρυνσης υπολειμμάτων αίματος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μόνο από τον ίδιο, σαν εμφύτευμα. 

Έχει δηλαδή στη διάθεσή του έτοιμο το ιδανικό υλικό με το οποίο μπορεί, αν θέλει, να κάνει λιποπρόσθεση, να «γεμίσει» δηλαδή ρυτίδες, αύλακες, ατροφικές ουλές ή άλλες ατέλειες του δέρματος, να γεμίσει χείλη ή ζυγωματικά (μήλα) με μόνιμο και σταθερό αποτέλεσμα..


ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
Παντελής Σουβατζίδης
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Ειδικευμένος στην Πανεπιστημιακή Δερματολογική κλινική της Siena Ιταλίας και στις ΗΠΑ Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ

Ερμού 75 (Πλατεία Αγ. Σοφίας)Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310242033, Fax: 2310242033