Τοπική Λιπόλυση με ενέσεις Φωσφατιδυλχολίνης – δεοξυχολικού οξέος

Είναι γνωστό ότι το τοπικό πάχος πολλές φορές παραμένει σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος ακόμα και μετά από επιτυχημένες δίαιτες μείωσης βάρους ή και σωματική άσκηση. Η λιπόλυση με ενέσεις βοηθάει στην διάλυση, απορρόφηση και τελικά εξαφάνιση του λιπώδους ιστού που έχει συγκεντρωθεί τοπικά σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Δεν είναι μια θαυματουργή μέθοδος αδυνατίσματος.

Η ενεργός ουσία (φωσφατιδυλχολίνη) ενίεται με πολύ λεπτές βελόνες 5 χιλιοστών στο υποδόριο λίπος προκαλώντας διάλυση των λιποκυττάρων. Το λίπος που απελευθερώνεται, απορροφάται κατόπιν μόνιμα από τον οργανισμό. Η επιφάνεια του δέρματος παραμένει λεία χάρη σε ειδικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία και βελτιώνουν την ελαστικότητά του.

Η φωσφατιδυλχολίνη, μια φυσική ουσία που παράγεται από τη σόγια, παράγεται και από τον ανθρώπινο οργανισμό και έχει ρόλο κυρίως στον μεταβολισμό των λιπιδίων. Η χορήγησή της έχει χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς σε ηπατοπάθειες και για την πρόληψη λιπώδους εμβολής. Χάρη στην εξειδικευμένη εξέλιξη της θεραπείας με φωσφατιδυλχολίνη, υπάρχει πλέον καθορισμένο πρωτόκολλο εφαρμογής αυτής της μεθόδου για την διάλυση του τοπικού πάχους.

Συνήθως είναι απαραίτητες περίπου 4 συνεδρίες σε διάστημα ενός μήνα η μία από την άλλη. Η διαδικασία είναι απλή, αναίμακτη και ανώδυνη, διαρκεί περίπου 20 λεπτά, γίνεται στο ιατρείο, ενώ δεν απαιτούνται ιδιαίτερες προφυλάξεις.


ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
Παντελής Σουβατζίδης
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Ειδικευμένος στην Πανεπιστημιακή Δερματολογική κλινική της Siena Ιταλίας και στις ΗΠΑ Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ

Ερμού 75 (Πλατεία Αγ. Σοφίας)Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310242033, Fax: 2310242033