ΠΩΣ ΕΞΑΛΕΙΦΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ

Τα κονδυλώματα αποτελούν το συχνότερο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα στις μέρες μας, προσβάλλοντας περίπου το 70% των ατόμων 20-40 ετών. Χωρίς κατάλληλη αντιμετώπιση η νόσος υποτροπιάζει συχνά οδηγώντας σε μεγάλη σωματική και ψυχολογική ταλαιπωρία τον ασθενή, επαναμόλυνση των συντρόφων και κάποιες φορές έκθεση σε κίνδυνο καρκινογένεσης (κυρίως σε γυναίκες)

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΝΟΣΟ-ΚΡΥΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ LASER:
Πρόκειται για εξειδικευμένο θεραπεία για την αντιμετώπιση του ιού που προκαλεί τα κονδυλώματα, που συνδυάζει τρείς σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους και εγγυάται υψηλό ποσοστό οριστικής ίασης.
Η μόλυνση με τον ιό HPV που προκαλεί τα κονδυλώματα γίνεται, ως γνωστόν, κυρίως με σεξουαλική επαφή. Η αντιμετώπιση θα πρέπει να γίνεται το ταχύτερο δυνατόν μετά τη διάγνωση: Όσο πιο μικρά και περιορισμένα είναι τα κονδυλώματα, τόσο πιο εύκολη, ανώδυνη και σύντομη θα είναι η θεραπεία.
Το συγκεκριμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο αποτελείται από τρία στάδια:

α) Αφαίρεση των μεγάλων (αν υπάρχουν) κονδυλωμάτων με Laser CO2

β) Αμέσως μετά, κρυοθεραπεία στην περιοχή της βλάβης

γ) Τέλος, μετά από 20 ημέρες περίπου, εφαρμογή ειδικής κρέμας (ιμικουιμόδη), που ενισχύει τοπικά την άμυνα του δέρματος (ανοσοδιέγερση του ίδιου του οργανισμού) σε σχέση με τον συγκεκριμένο ιό.

Ο συνδυασμός αυτών των θεραπειών εγγυάται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με τις λιγότερες υποτροπές. Σημαντικός είναι ο τακτικός επανέλεγχος του ασθενή ανά τακτά χρονικά διαστήματα (20 ημερών) , ώστε να μην «ξεφύγει» κάποια ενδεχόμενη υποτροπή.

Όταν κρίνεται απαραίτητο, τα κονδυλώματα που αφαιρούνται στο πρώτο στάδιο (με το Laser) στέλνονται σε ειδικό εργαστήριο για γενετική (DNA) ανίχνευση και τυποποίηση, ώστε να διευκρινιστεί αν φέρουν τα «καρκινογόνα» (για τις γυναίκες) στελέχη του ιού

Περισσότερες έγκυρες πληροφορίες για τα κονδυλώματα:


ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
Παντελής Σουβατζίδης
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Ειδικευμένος στην Πανεπιστημιακή Δερματολογική κλινική της Siena Ιταλίας και στις ΗΠΑ Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ

Ερμού 75 (Πλατεία Αγ. Σοφίας)Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310242033, Fax: 2310242033